Site Loader

Hebben mannen een ander huidverzorgingsproduct nodig dan vrouwen?

Is dat nou eigenlijk wel nodig, een huidverzorgingslijn voor de mannen? Of, ik gebruik de gezichtscrème van mijn vrouw. Wel zo makkelijk, het staat toch in de badkamer. En, nee hoor voor mij geen gedoe met allerlei crèmes enzo…

Om maar meteen to the point te komen, huidverzorging speciaal geschikt voor de man is dus wel nodig! 

Waarom?

De mannenhuid verschilt wel degelijk van de vrouwenhuid. De combinatie van meer collageen,elastine en talg/haarfollikels zorgt ervoor dat de huid niet alleen dikker is maar ook vetter. Hierdoor krijgt de man minder snel rimpels! Maar ook de man kan de tand des tijds niet ontlopen, na het 45e levensjaar wordt de huid dunner en sluipt de huidveroudering naar binnen. 

Helaas heeft huidveroudering bij de vrouw een flinke voorsprong vanwege de verandering in het hormoonstelsel tijdens de menopauze. Deze verandering begint rond de 35 a 40 jaar. Door de afname van het hormoon oestrogeen vermindert het collageen en de elasticiteit van de huid wordt minder. Kortom de huid wordt dunner van structuur. Het proces huidveroudering is in gang gezet en het gevolg hiervan is een drogere huid en meer kans op fijne lijntjes en rimpels. 

Dus omdat de man een dikke huidlaag heeft en de vrouw een dunne huidlaag verschilt het in het gebruiken van huidverzorging. Bij de vrouw moet naast het hydrateren ook de droge en vochtarme gebieden verzorgd worden. De huid van de man moet worden gehydrateerd maar ook herstellende ingrediënten zijn erg belangrijk. De moisturizer is speciaal ontwikkeld om de mannenhuid te hydrateren en in balans te houden. 

De robuuste mannenhuid

De mannenhuid heeft een andere structuur, meer collageen dus meer vochtreserves om de huid strak en elastisch te houden. De huid blijft iets langer vrij van fijne lijntjes en rimpels dan dat bij de vrouw het geval is. Allemaal positief dus! Maar de robuustere mannenhuid heeft ook een zwak puntje. Het hormoon testosteron zorgt ervoor dat de talgklieren talg produceren. Wanneer de talgklieren verstopt raken kunnen er puistjes ontstaan. Een huidverzorgingsproduct met veel vocht en weinig vet is de juiste keuze

Heb je een baard? De huid onder je baard heeft ook verzorging nodig. Een gezonde huid met een gezonde vochtbalans zorgt voor een optimale baardgroei en een gezonde haar glans! Masseer je moisturizer luchtig aan op de huid waarbij je de gebieden met haargroei zeker niet mag vergeten. 

Na het scheren ook hydrateren

Geen baard maar scheer je regelmatig alle haartjes weg? Bij “nat scheren” schraap je telkens de bovenste laag van je gezicht af. Je huid kan nu heel snel geïrriteerd raken en er onrustig uit gaan zien. Voelt je huid na het scheren aan als schuurpapier? Of is je huid gevoelig, strak en trekkerig? Gebruik een moisturizer om je huid te hydrateren en in balans te houden. Door het dagelijks scheren kunnen de baardharen in je huid tegen de talgklieren aanduwen waardoor deze kunnen gaan ontsteken. Het gevolg is een onzuivere huid en puistjes. Ook nu is het van belang om je huid rustiger te maken door je moisturizer goed te blijven gebruiken. 

Huidverzorging, gewoon doen!

Het is nu wel duidelijk, mannen en vrouwen hebben ieder een eigen huidverzorgingsproduct nodig. Geen marketingstunt maar gewoon noodzaak. Simpelweg omdat de huid van man en vrouw verschillend zijn. Ook een gezonde leefstijl is een belangrijke factor. In beweging blijven en goede voeding is zeker van invloed op de conditie van onze huid. 

Post Author: redactie