Site Loader

Tijd

Misschien ben je gewoon aan het werk en is het ‘business as usual’. Of misschien moet je nog thuis blijven vanwege het coronavirus.

In welke situatie je ook zit een beetje meer aandacht aan je huid besteden is altijd goed! Ontdek in deze blog hoe de huid van de man verschilt ten opzichte van de vrouw. En dat je echt je eigen huidverzorging nodig hebt. Lees ook  in deze blog welke producten voor jouw huid het beste werken en welke routine je kunt toepassen. 

Volg de tips voor jouw huid en ervaar het verschil!

Reinigen

Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen. Waarom? Omdat je huid altijd heel hard aan het werk is om je tegen allerlei invloeden te beschermen. Denk maar aan alle uitlaatgassen van het verkeer en de industrie waarvan je dampen over je heen krijgt. Ook als je rookt of in een rokerige omgeving bent heeft je huid het moeilijk. De nicotine plakt aan je huid zonder dat je het in de gaten hebt. Al deze stoffen zijn niet goed voor je huid en moeten er vanaf worden gewassen. Dus je huid reinigen? Daar is geen keuze in, gewoon elke dag in de ochtend en in de avond. Het twee keer per dag reinigen is nodig om je huid echt goed te onderhouden. 

Herstellen

Je huid kan zich pas echt goed herstellen wanneer deze goed schoon is. Om je huid goed schoon te maken heb je een goed reinigingsproduct nodig. Dit product heeft een belangrijke taak namelijk om je huid klaar te maken voor de dag of de nacht. Ook de werking van je gezichtscreme zoal de moisturizer hangt van het schoonmaken af. Gebruik een fijne zachte reinigingscrème om alle vuildeeltjes die op je huid liggen goed te verwijderen. Smeer je de moisturizer op zonder eerst je huid met een reinigingsproduct te hebben gereinigd? Helaas dan heeft de moisturizer geen meerwaarde, je plakt er alleen het vuil mee aan je huid vast. Neem dus even de tijd om je huid goed schoon te maken en masseer de reinigingscrème zachtjes over je huid. Naar de producten voor mannen!

Scheren

Stel je voor, je wordt na een nacht lekker slapen uitgerust wakker. Je bent klaar om weer een nieuwe dag aan te gaan. Je weet inmiddels waarom je de huid goed moet schoonmaken. En het kost je uiteindelijk maar een paar minuten extra om je huid perfect te reinigen. Je wilt toch zeker dat de talg, die je huid ook tijdens het slapen aanmaakt, van je huid wordt verwijdert? Door je huid te reinigen verwijder je het vettige laagje en heb je minder kans op puistjes en andere onzuiverheden. Na het reinigen is de beurt aan het scheerritueel. Scheer je jezelf regelmatig? Bedenk dan dat je bij het nat scheren telkens de bovenste laag van je huid af schraapt. Hierdoor kan je huid behoorlijk geïrriteerd raken en er uitgedroogd uit gaan zien. Ook kun je door het scheren wondjes veroorzaken. Ook dan is een moisturizer de oplossing om je huid optimaal te hydrateren en te herstellen. De moisturizer is speciaal ontwikkelt om je huidbarrière perfect in balans te brengen en ook zo te houden. 

Scheerbultjes

Heb je wel eens last of gehad van scheerbultjes? De officiële naam hiervoor is Pseudofolliculitis Barbae. Dit zijn bultjes die ontstaan na het scheren en ook erg pijnlijk kunnen zijn. Hoe ontstaan scheerbultjes? Het begint met een genetische aanleg voor extreem krullend haar. Als een haar uit je huid groeit kan het soms krullen en weer terug naar binnen groeien. Hiermee graaft de haar zich eigenlijk een weg terug in de huid. Vandaar dan ook de term ingegroeide haar. Door de genetische aanleg komen scheerbultjes en ingegroeide haartjes voor bij mannen van Afrikaanse of Indo-Europese afkomst. 

Wanneer de ingegroeide haar weer terug is in de huid hopen zich daar ook dode huidcellen op. Deze nestelen zich in het haarzakje samen met de haar. Je huid reageert hierop door irritatie vorming en daardoor krijg je rode bultjes op je huid te zien. De scheerbultjes en de ingegroeide haartjes kunnen overal op je lichaam voorkomen. Eigenlijk overal waar je jezelf scheert. Dus niet alleen op je gezicht of hals maar ook bijvoorbeeld op je benen, oksels en zelfs op je liezen. Naar de producten voor mannen!

Hydrateren

Moisturizer - LIN Skincare

Waarom is het nodig om je huid te hydrateren? Om de vochtbalans in je huid optimaal te houden is het belangrijk om de barrièrefunctie in een perfecte staat te houden. Als de huidbarrière goed werkt is je huid glad, soepel en zacht. Je huidbarrière wordt gevormd door de bovenste huidcellen. De bovenste huidcellen bevinden zich voornamelijk in de opperhuid. Dat is de bovenste huidlaag. Dat is wat je ziet als je naar je huid kijkt. Als het huidoppervlak beschadigt is wordt je huid veel meer gevoelig voor negatieve invloeden van buitenaf. Ook droogt je huid makkelijker uit en voelt ruwer aan. Het is zeker aan te raden om een moisturizerte gebruiken om je huid perfect te hydrateren. Wanneer je huid niet goed is gehydrateerd heb je sneller last van een droge huid en misschien ook last van huidschilfers. Nog een leuk weetje: Als je huid voldoende gehydrateerd is heb je (over het algemeen) een jongere uitstraling! Nog meer reden om je huid goed te verzorgen.

Huid

Misschien denk je, waarom heb ik (als man) mijn eigen huidverzorgingsproducten nodig? Kan ik niet gewoon de producten van mijn vrouw / partner gebruiken? Nee, dat kan niet. Elke huid is anders en verschilt van huidstructuur. Ook is de huid van de man heel anders van structuur dan die van de vrouw. De combinatie van meer collageen, elastine en talg / haarfollikels zorgt ervoor dat de huid van de man niet alleen dikker is maar ook vetter. Doordat je als man meer collageen in je huid hebt zorgt dit nu juist wel weer voor meer vocht reserves om je huid soepel te houden. Om dit op pijl te houden raad ik je aan een goede moisturizer te gebruiken. De mazzel is dat je als man minder snel rimpels krijgt. En als ze gaan komen is dit vaak pas rond de 45 jaar. Je huid wordt dan dunner en heeft dan zeker de juiste verzorging nodig. Dus eigenlijk omdat de huid van de man een dikke huidlaag heeft dan die van de vrouw is er een verschil in het gebruik van huidverzorging.

Huidverzorging

Heb je het gevoel dat je huid lijkt op schuurpapier na het scheren? Natuurlijk wil je voorkomen dat je huid er droog en schilverig uitziet. Bovendien voelt het dan vaak wat trekkerig en gespannen aan. Niet fijn dus. Om je huid op de juiste wijze gehydrateerd te houden raad ik je aan om een moisturizer te gebruiken. De oplossing voor een gevoelige huid of wanneer je het gewoon fijn vindt om je huid goed te verzorgen is het smeren met de moisturizer van LIN Skincare. Deze moisturizer is speciaal gemaakt om de huid te hydrateren en de vochtbalans in perfecte conditie te houden. En dat is precies wat je huid nodig heeft. Je huid staat immers heel veel bloot aan allerlei weersinvloeden. In deze moisturizer hebben veel ingrediënten en oliën een plaats gekregen. Om je huid de allerbeste bescherming te geven zijn er ingrediënten gebruikt zoals o.a. Macadamia oil, Avocado oil en Calendula. Gebruik de moisturizer elke dag en je huid voelt heerlijk zacht en soepel aan!

Post Author: redactie